75 aniversari [ 1931 - 2006 ]

de la proclamació de la II República a Mallorca

24.4.06

Esquerra reuneix 150 persones al seu sisè sopar per la República

A l'acte hi fou present el vicesecretari general Josep Vall


GUILLEM MAS.

Manacor.

El Cafè Can Lliro fou ahir vespre l'escenari del sisè sopar per la República organitzat per la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya en el qual assistiren més de 150 persones.


L'acte fou presidit pel vicesecretari general de la formació independentista, Josep Vall, i pel president a les Illes, Joan Lladó. També hi foren presents dirigents del PSOE, PSM i EU-EV.


El sopar transcorregué en un ambient clarament republicà i independentista de cara al tradicional homenatge a les víctimes republicanes de la Guerra Civil previst al cementeri de Son Coletes, que serà demà diumenge a les 12 hores.

En el torn d'intervencions, Lladó recordà que en els cinc anys que es du a terme aquest sopar de germanor «s'han aconseguit cinc fites molt importants». Lladó es referí a la demolició dels monuments franquistes a la plaça Weyler de Manacor i els de la plaça Monument de Porto Cristo i el del Club Nàutic, juntament amb el recent homenatge al batle Antoni Amer Garanya i la recuperació de la memòria històrica.

Per la seva part, Josep Vall féu un recorregut històric del que suposà la proclamació de la República ara fa setanta-cinc anys «de noves llibertats».

Publicat al Diari de Balears
22/04/06