75 aniversari [ 1931 - 2006 ]

de la proclamació de la II República a Mallorca

27.3.06

Els republicans reten homenatge als pioners de l'acte a Son Coletes

Llamazares (IU) demana treballar per construir la III República
GUILLEM MAS. Manacor.
Republicans arribats de diferents indrets de Mallorca reteren ahir homenatge als pioners de l'acte de Son Coletes que se celebra cada 14 d'abril des de 1985 al cementeri. Hi foren presents el coordinador general d'Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, Eberhard Grosske, Miquel Àngel Llauger i representants del PSOE, PSM i ERC, que també donaren suport a la iniciativa.

Dins un ambient encaminat a promoure la consecució de la III República, els familiars de Miquel Sunyer, Joan Rosselló, Andreu Frau, Toni Martí i Joan Mascaró, juntament amb altres represaliats, reberen una placa commemorativa i un ram de flors de la mà dels dirigents d'EU-EV. Segons l'historiador Antoni Tugores, al celler de Can Mascaró es promogué l'acte anual de record a les víctimes republicanes sense cap ànim de revenja, només per recordar l'holocaust local amb tots els morts, el desastre de la guerra i refermar els valors democràtics i republicans.

En el torn d'intervencions, el líder manacorí d'EU, Manel Carmona, animà a «desallotjar la dreta sigui com sigui de Manacor i donar la volta a aquest puta municipi». Carmona acusà el batle Pastor d'estar sotmès, en la redacció del PGOU, als «banquers, promotors i especuladors».

Grosske i Llauger recordaren la lluita contra l'autopista que sacseja Eivissa. «El recorregut d'una autopista no es pot traçar segons les propietats d'Abel Matutes, ja n'hi ha prou de lladres», afirmà Grosske.

Per la seva banda, Gaspar Llamazares digué que «aquesta és la primavera de la pau gràcies a l'aturada de l'activitat armada de l'organització ETA. Benvinguda sigui». Per Llamazares, «sempre hem estat al costat de la pau i segur que el procés acabarà bé».
Publicat a Diari de Balears
26/03/06