75 aniversari [ 1931 - 2006 ]

de la proclamació de la II República a Mallorca

21.3.06

Cort impedeix celebrar el dia de la República perquè és Divendres Sant

L'esquerra acusa Cirer d'«integrisme» i d'«intent de boicot» al 14 d'abril
J.C.P. Palma.
L'Ajuntament de Palma no ha autoritzat un seguit d'actes programats per commemorar el 75è aniversari de la República per la senzilla raó que coincideixen amb la festivitat del Divendres Sant. L'esquerra de Palma ha qualificat l'actitud del Consistori d'«intolerable», «integrista» i de «neocatolicista».

Divendres dia 14 d'abril s'havia programat un concert de l'Orquestra Republicana a les Voltes pels motius abans esmentats, però l'equip de govern conservador de Catalina Cirer els ha prohibit perquè cauen en una data assenyalada de la setmana de Pasqua, on proliferen les processons i actes religiosos. Per aquest motiu, el grup municipal d'EU-EV denunciarà en el proper ple l'«integrisme religiós» de Cirer, mentre que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) acusa la batlessa d'intentar boicotejar l'aniversari.

Així, el president d'ERC-Palma, Alexandre Seguí, lamentà que «els principals defensors de la Constitució obviïn, amb la seva actuació, que els articles 14 i 16 que defensen precisament la llibertat religiosa i el caràcter no confessional de l'Estat. No tenen cap dret a impedir cap acte, de la naturalesa que sigui, per motius religiosos». Per la seva banda, el portaveu d'EU-EV a Cort, Eberhard Grosske, digué que només una mentalitat «tardofranquista» pot arribar a veure incompatibilitats.
Publicat al Diari de Balears
17/03/06