75 aniversari [ 1931 - 2006 ]

de la proclamació de la II República a Mallorca

21.3.06

Coherència, Sra. Cirer

Llegesc a la premsa d'avui que la batlessa de Palma, sra. Catalina Cirer, no ha autoritzat un concert que s'havia de celebrar a ses Voltes el proper 14 d'abril, aniversari de la Segona República, per la seva coincidència amb la jornada de Divendres Sant. Sembla que per motius pareguts, és a dir, les seves creences religioses i la seva profunda fe cristiana, desautoritzà la celebració de sa Rua dins el període de Quaresma, després d'haver-se suspès el passat 26 de febrer a causa del mal temps i de la pluja.

Res a dir-ne, per suposat, del catolicisme de la Sra. Cirer. Cadascú és ben lliure de pensar d'acord amb el seu credo i consciència. Això no obstant, convé recordar a la batlessa de Palma que la Constitució espanyola proclama el laïcisme i la aconfessionalitat de l'Estat i, per tant, la de la vida pública que se'n deriva. Tanmateix i posats a ser coherents, el programa del Partit Popular a les eleccions de l'Ajuntament de Palma de 2003 prometia als seus ciutadans la creació del gran Parc Central com a conseqüència del soterrament de les vies del tren. Lluny d'això, les intencions de l'equip dirigit per la Sra. Cirer són les de construir-hi una gran via asfaltada de penetració ràpida dins la ciutat, un projecte que poc o res no té a veure amb la promesa electoral citada.

D'altra banda, el 8è dels manaments cristians, un dels pilars de la religió catòlica, diu: «No diràs falsos testimonis ni mentides». I el que actualment està fent la Sra. Cirer sobre aquesta qüestió, la del promès Parc de les Vies, tret que rectifiqui en bé de la ciutadania, és mentir respecte de d'allò inicialment anunciat i contravenir d'aquesta manera l'esmentat manament diví. Sigui doncs, i també en aquest cas, coherent amb les seves creences i rectifiqui, Sra. Cirer, tret que en opinió de vostè les mentides o les falsedats proferides en l'àmbit públic no tenguin el caràcter de tals i gaudeixin d'una indulgència que ara com ara desconeixem...

Atentament,
Miquel Àngel Lladó Ribas. Palma.

Publicat al Diari de Balears
20/03/06
Cartes al Director