75 aniversari [ 1931 - 2006 ]

de la proclamació de la II República a Mallorca

26.7.06

La ciutat fa justícia al batle Amer amb la col·locació del seu retrat a la Sala


L'acte tancà la recuperació de la seva memòria iniciada quan fou proclamat fill il·lustre
J.M.SASTRE. Manacor
Antoni Amer «Garanya», batle republicà de Manacor, fou afusellat el dia 29 de desembre del 36 en el cementiri de Son Coletes. Ahir, gairebé 70 anys després, el seu retrat fou col·locat vora al dels altres fills il·lustres a la Sala de plens de l'Ajuntament que ell presidí entre 1931 i 1936.
La sala de plens estava plena d'un públic emocionat que no volgué perdre's l'històric acte. El moment més emotiu es va viure quan Dora Amer, filla d'Antoni Amer, i el batle de Manacor, Antoni Pastor, descobriren el retrat entre les mambelletes dels assistents. Dora Amer just va poder dir unes paraules: «Estic trista i contenta, esper que això d'avui serveixi per aquell jove de divuit anys, per aquell de setze... per tots». En nom de la família parlà Miquel Nigorra qui digué que «la història robada ha estat tornada al poble de Manacor», digué en al·lusió al llibre d'Antoni Tugores que era present a la Sala i a qui agraí la seva tasca.
22/07/06
Pastor es mostrà «orgullós de presidir un Consistori que ha estat capaç de deixar de banda diferències» per «fer justícia».